
Μετά από ώρες ταλαιπωρίας και ερωτημάτων, η βυθιζόμενη γέφυρα Ισθμίων δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία σήμερα το πρωί, γύρω στις 11:00, σύμφωνα με εργαζόμενους της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ).
Τι προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας;
Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, η βλάβη που σημειώθηκε δεν ήταν σοβαρή, ωστόσο προκάλεσε καθυστέρηση λόγω του ότι συνέβη αργά το βράδυ της Τετάρτης 2 Απριλίου 2025. Τα τεχνικά συνεργεία της ΑΕΔΙΚ ανέλαβαν δράση σήμερα το πρωί και κατάφεραν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα, επιτρέποντας την επαναλειτουργία της γέφυρας.
Ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά
Παρότι η βλάβη αποκαταστάθηκε, παραμένουν ερωτήματα:
Ποια ήταν η ακριβής φύση της βλάβης και γιατί δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση;
Πώς εξηγείται η ένδειξη “Κλειστή μόνιμα” στη σελίδα της ΑΕΔΙΚ;
Γίνεται επαρκής συντήρηση της γέφυρας ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον;
Οι πολίτες και οι επαγγελματίες που εξαρτώνται από τη γέφυρα δικαιούνται σαφείς απαντήσεις. Η επαναλειτουργία της είναι θετική εξέλιξη, αλλά το περιστατικό ανέδειξε την ανάγκη για διαφάνεια και καλύτερη διαχείριση τέτοιων κρίσιμων υποδομών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου