Σε ρόλο «Μαντάμ Ορτάνς» γυναίκα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. - Είχε βραβευθεί ως αστυνομικός της χρονιάς το 2019 - Ο ρόλος των τριών ειδικών φρουρών - Οι εταιρείες μαϊμού και οι εικονικές συναλλαγές
Σε ένα τριώροφο κτήριο της λεωφόρου Συγγρού ήταν το «στρατηγείο» της εγκληματικής οργάνωσης, που σύμφωνα με το Εσωτερικών Yποθέσεων, είχε στη δικαιοδοσία της οίκους ανοχής και παράνομες λέσχες τζόγου σε όλη την Αττική.
Εκεί, κατέληγαν και τα χρήματα από τις εισπράξεις που έκαναν και τα μετέφεραν οι τρεις ειδικοί φρουροί ενώ ταυτόχρονα παρείχαν και υπηρεσίες φύλαξης. Όμως στο γωνιακό κτήριο στεγαζόταν και το «γκισέ» της οργάνωσης απ’ όπου κατηγορούνται ότι έπαιρναν τα χρήματα για τις «υπηρεσίες» που προσέφεραν οι ένστολοι συλληφθέντες. Συμφώνα με πληροφορίες του Zougla.gr, τους ειδικούς φρουρούς είχαν αντιληφθεί και άλλοι συνάδελφοι τους εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια χωρίς όμως να μπορούν να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται.
Την ίδια στιγμή, η έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ που ξεκίνησε πριν από δέκα μήνες, έχει στο στόχαστρο της και μια αξιωματικό που αυτή την εποχή υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και μέχρι πριν από λίγους μήνες στην Οικονομική Αστυνομία.
Η 37χρονη Αστυνόμος Β’, έχει καταγραφεί να έχει δια ζώσης επαφές με τον φερόμενο αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στο σπίτι του και να κρατά κάποιες τσάντες, με άγνωστο περιεχόμενο, στα χέρια της. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής έχοντας συμμετάσχει σε πολλές υποθέσεις «πρώτης γραμμής» και θεωρείται μια άκρως μάχιμη αστυνομικός.
Μάλιστα, πριν από περίπου ένα χρόνο αποφοίτησε και από την Νομική Σχολή την οποία παρακολούθησε.
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, η αστυνόμος Β’ βραβεύθηκε ως αστυνομικός της χρονιάς το 2019 και είχε πάρει τιμητικό δίπλωμα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που είχε γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι «μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί συνομιλίες της με τον φερόμενο αρχηγό παρά μόνο προσωπικές επαφές».
Η επιχείρηση επεκτάθηκε και στις εταιρείες που είχαν ιδρύσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που έχουν ήδη στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές, «τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δημιουργούσαν εταιρείες μαϊμού, έκαναν μεταξύ τους εικονικές συναλλαγές και δεν απέδιδαν τον νόμιμο ΦΠΑ. Τα χρήματα κατέληγαν σε μια εταιρία – φάντασμα με ιδιοκτήτη έναν «αχυράνθρωπο». Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των κατ’ οίκον ερευνών βρέθηκε πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.
Για τις υπηρεσίες προστασίας που παρείχαν, τα μέλη της οργάνωσης λάμβαναν από 800 μέχρι και 2.500 ευρώ ανά 15νθήμερο. Εκτιμάται ότι ο τζίρος τους ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημιά για το Δημόσιο από τον ΦΠΑ αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ.
Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο το πρωί στο εισαγγελέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου