Breaking

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

EcoFrames-PhotoGames: Σύγχρονη τέχνη και περιβαλλοντική εκπαίδευση στον Φενεό


Έκθεση Ψηφιακής Φωτογραφίας με τη Συνεργασία του MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Σικυωνίων σε συνεργασία με το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει την εκπαιδευτική δράση EcoFrames-PhotoGames στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Μοσιάς στο Φενεό. Η δράση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφικών έργων με θέμα τη φύση και το περιβάλλον, παράλληλα με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Η εγκατάσταση, η οποία φιλοξενείται στο παλιό σχολείο της Μοσιάς, αποτελεί μία σημαντική πολιτιστική δράση με μία μοναδική πρωτοτυπία: είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία τέτοια έκθεση σε τόσο μεγάλο υψόμετρο και σε ένα χωριό με τόσο μικρό πληθυσμό. Στη σύγχρονη εποχή, όπου οι εκθέσεις τέχνης συνήθως περιορίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, αυτή η πρωτοβουλία φέρνει τη σύγχρονη φωτογραφική τέχνη πιο κοντά σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστου Δήμα, του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Πελοποννήσου Σπύρου Ζαχαριά, του αντιδημάρχου Πολιτισμού Σικυωνίων Κώστα Συριάνου, του αντιδημάρχου Φενεού Σπύρου Κουτρέτση, του προέδρου της Μοσιάς Γιώργου Τζιώρη και της Γκούρας Αργύρη Στριφτόμπολα, καθώς και του Εντεταλμένου για Αγροτικά Θέματα, Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Κολοκάτση.

Η έκθεση, η οποία είναι εμπλουτισμένη με ψηφιακά στοιχεία, επιτρέπει στους επισκέπτες να περιηγηθούν και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες μέσω QR codes, ενισχύοντας τη διαδραστική τους εμπειρία. Οι μαθητές της Δ.Ε. Στυμφαλίας και Δ.Ε. Φενεού που επισκέφθηκαν την έκθεση συμμετείχαν ενεργά σε φωτογραφικές και εικαστικές δραστηριότητες.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της δράσης απευθύνεται σε μαθητές της 5ης και 6ης Δημοτικού, καθώς και σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν θέματα που αφορούν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και να καλλιεργήσουν την οπτική τους αντίληψη, σε μια εποχή όπου η επαφή με τη φύση γίνεται όλο και πιο περιορισμένη λόγω της κλιματικής κρίσης και της κοινωνικής αποξένωσης.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή τα Σαββατοκύριακα έως την άνοιξη, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία σύγχρονης τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου