Breaking

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Νέα έρευνα αποκαλύπτει μια ανατριχιαστική θεωρία – Πώς θα είναι το τέλος της Γης

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πώς θα έρθει το τέλος της Γης και η θεωρία που παρουσιάζεται για τη συντέλεια του κόσμου είναι τρομακτική.

Η πρόσφατη ανακάλυψη από αστρονόμους μας έχει επιτρέψει να κοιτάξουμε δισεκατομμύρια χρόνια στο μέλλον, για να μάθουμε πώς θα μπορούσε μια μέρα να μοιάζει ο πλανήτης μας.

Ένας πλανήτης που ανακαλύφθηκε «δείχνει» το μέλλον της Γης

Ένας νεοανακαλυφθείς πλανήτης, πιθανότατα, κάποτε περιφερόταν γύρω από ένα αστέρι παρόμοιο με τον ήλιο μας, πριν αυτό πεθάνει και ο πλανήτης απομακρυνθεί στο διάστημα, με αποτέλεσμα να καταστεί ακατοίκητος.

Μελέτες υποδεικνύουν ότι μια παρόμοια μοίρα περιμένει και τον δικό μας ήλιο, καθώς θα πεθάνει σε περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Ο πλανήτης και το άστρο-ξενιστής βρίσκονται κοντά στο κέντρο του γαλαξία μας, που είναι περίπου 4,000 έτη φωτός μακριά από εμάς.

Το άστρο είναι τώρα ένα λευκός νάνος, όπως θα γίνει και ο ήλιος μας μετά τον θάνατό του.

Ο θάνατος του Ήλιου

Ο θάνατος του Ήλιου θα εξατμίσει τους ωκεανούς της Γης, καθώς πρώτα θα γίνει ένα κόκκινος γίγαντας, επεκτείνοντας τον εαυτό του και «τρώγοντας» τον Ερμή και την Αφροδίτη.

Ο Κεμίνγκ Ζανγκ είναι ο κύριος συγγραφέας της μελέτης και επίσης αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Σαν Ντιέγκο.

Ο Ζανγκ ανέφερε σε μια ανακοίνωση: «Δεν έχουμε προς το παρόν μια συναίνεση σχετικά με το αν η Γη μπορεί να αποφύγει να απορροφηθεί από τον κόκκινο γίγαντα Ήλιο»

«Σε κάθε περίπτωση, ο πλανήτης Γη θα είναι κατοικήσιμος μόνο για περίπου ακόμη ένα δισεκατομμύριο χρόνια, χρονικό σημείο κατά το οποίο οι ωκεανοί της Γης θα εξατμιστούν λόγω του ανεξέλεγκτου φαινομένου του θερμοκηπίου – πολύ πριν από τον κίνδυνο να την καταπιεί ο κόκκινος γίγαντας».

Η μοίρα της Γης

Δυστυχώς, η μοίρα της Γης μοιάζει με εκείνη του πλανήτη αυτού, του οποίου η βραχώδης επιφάνεια μπορεί κάποτε να υποστήριζε ζωή.

Η συμπρόεδρος της μελέτης, Τζέσικα Λου, αναπληρώτρια καθηγήτρια και πρόεδρος αστρονομίας στο UC Berkeley, δήλωσε: «Αυτό το σύστημα που βρήκε ο Κεμίνγκ είναι ένα παράδειγμα ενός πλανήτη – πιθανώς ενός πλανήτη παρόμοιου με τη Γη που αρχικά βρισκόταν σε παρόμοια τροχιά με τη Γη – που επέζησε από τη φάση του κόκκινου γίγαντα του άστρου-ξενιστή του».

Ωστόσο, ενώ αυτός ο πλανήτης δείχνει πώς μπορεί να μοιάζει η Γη σε δισεκατομμύρια χρόνια, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα την καταστροφή της ανθρωπότητας.

Ο Ζανγκ πρόσθεσε: «Καθώς ο ήλιος γίνεται κόκκινος γίγαντας, η κατοικήσιμη ζώνη θα μετακινηθεί γύρω από την τροχιά του Δία και του Κρόνου, και πολλοί από αυτούς τους δορυφόρους θα γίνουν ωκεάνιοι πλανήτες. Νομίζω ότι σε αυτήν την περίπτωση, η ανθρωπότητα θα μπορούσε να μεταναστεύσει εκεί».

Αν οι άνθρωποι διαθέτουν την τεχνολογία, τότε, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε νέες κατοικίες στην Ευρώπη και τον Εγκέλαδο.

Οι δορυφόροι περιστρέφονται γύρω από τον Δία και τον Κρόνο και το παγωμένο περιβάλλον τους καθιστά ακατοίκητους, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου