Breaking

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Χασέμ Σαφιεντίν: Πληροφορίες ότι δολοφονήθηκε ο διάδοχος του Νασράλα – Δεν έχει επικοινωνήσει μετά την ισραηλινή επιδρομή

 Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024

Ο άνθρωπος που αναμενόταν να διαδεχθεί τον Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεμπολάχ, Χασέμ Σαφιεντίν φέρεται να είναι νεκρός σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται αραβικά και δυτικά ΜΜΕ.

Χεζμπολάχ: Ποιος είναι ο Χασέμ Σαφιεντίν, ξάδελφος και πιθανός αντικαταστάτης του Χασάν Νασράλα

Τρεις πηγές από τις υπηρεσίες Ασφαλείας του Λιβάνου ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού εμπόδισαν τα σωστικά συνεργεία να ερευνήσουν το σημείο του ισραηλινού χτυπήματος, στο οποίο πιθανολογείται ότι σκοτώθηκε ο Χασέμ Σαφιεντίν.

Μία από τις πηγές είπε ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν δεν έχει έρθει σε επαφή με κανέναν από την ημέρα του ισραηλινού χτυπήματος σε υπόγειο καταφύγειο στην Βηρυτό, όπου βρισκόταν με συνεργάτες του αξιωματούχους της Χεζμπολάχ.

Πηγές που επικαλείται το σαουδαραβικό δίκτυο Al Arabiya αναφέρουν ότι ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε στην ισραηλινή επιδρομή. Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι το Ισραήλ επιβεβαίωσε την δολοφονία του διαδόχου του Νασράλα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν το πρωί της Παρασκευής ότι η αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό είχε στόχο το αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ. Ο στρατός δεν αποκάλυψε ποιος βρισκόταν στο υπόγειο καταφύγιο, ενώ δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από την πλευρά της Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου