Breaking

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Καρκίνος πνεύμονα: Το «Σωτηρία» αναζητά 200 εθελοντές για εξετάσεις πρόληψης – Οι προϋποθέσεις συμμετοχής


Εθελοντές προκειμένου να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Solace» για την ενίσχυση του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα αναζητά το Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία».

Οι υπεύθυνοι που διεξάγουν το πρόγραμμα στο ελληνικό νοσηλευτικό ίδρυμα θέλουν τη συμμετοχή περίπου 200 ατόμων, χρόνιων καπνιστών και κυρίως γυναικών. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό φυλλάδιο για το πρόγραμμα, στην Ελλάδα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες και ασθενείς με δύσκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Στον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του πνεύμονα μπορούν να συμμετέχουν άτομα από 50 έως 74 ετών, ενεργοί ή πρώην καπνιστές. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να έχουν καπνιστικό ιστορικό 20 πακέτα  – έτη, δηλαδή να καπνίζουν για περισσότερα από 20 χρόνια ένα πακέτο την ημέρα ή δύο πακέτα την ημέρα για 10 έτη. Υποψήφια για προσυμπτωματικό έλεγχο είναι, επίσης, άτομα που έχουν διακόψει το κάπνισμα για λιγότερα από 15 χρόνια.

Τα άτομα που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου, ειδικά εάν έχουν ιστορικό άλλου καρκίνου, μεταμόσχευση οργάνου ή χρόνια πνευμονική νόσο (όπως ΧΑΠ, πνευμονική ίνωση ή χρόνια βρογχίτιδα).

ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου