Breaking

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Κορινθία: Έκτακτο συντονιστικό για την φωτιά στα Ροζενά (video)

korinthosTV

Σε εξέλιξη έκτακτο συντονιστικό με τη συμμετοχή των αρμόδιων αρχών, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, για την φωτιά στα Ροζενά.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε δύσβατη περιοχή εντός δασικής έκτασης με πυκνή βλάστηση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη γιατί έχει πέσει η ένταση των ανέμων που πριν έφτανε τα 7-8 μποφόρ. Παρόλα αυτά, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 289 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 98 οχήματα ενώ περιοδικά επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για τον εναέριο συντονισμό τους.

Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και δυο μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Η φωτιά κατευθύνεται προς τον οικισμό Πύργο, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχουν προκληθεί ζημιές στην καμπίνα ενός πυροσβεστικού οχήματος. Νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε διυπουργική- συντονιστική σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου