Breaking

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκλονίζει ο Λιούις Χάμιλτον: «Είχα κατάθλιψη από την πίεση των αγώνων και τον σχολικό εκφοβισμό» – Η μάχη του με την ψυχική υγεία

 Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Ο διάσημος οδηγός της Formula 1Λιούις Χάμιλτον, αποκάλυψε πρόσφατα ότι έχει παλέψει με προβλήματα ψυχικής υγείας για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, λόγω της πίεσης που αντιμετώπισε τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στο σχολικό περιβάλλον. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρθηκε στις δυσκολίες που βίωσε, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές.

Ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε ότι από την παιδική του ηλικία έως σήμερα αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας, τόσο με την πίεση των αγώνων όσο και με το bullying που υπέστη στο σχολείο να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κατάστασή του. Ο Βρετανός οδηγός, που έχει μικτές φυλετικές καταβολές, μίλησε ανοιχτά για τις εμπειρίες του με τον ρατσισμό κατά την περίοδο που μεγάλωνε στο Στίβενεϊτζ.

Σε συνέντευξή του στη Sunday Times, ο 39χρονος οδηγός αποκάλυψε πως η κατάθλιψη τον συνόδευε από τα εφηβικά του χρόνια. «Στα 20 μου, είχα κάποιες πολύ δύσκολες φάσεις. Έχω παλέψει με την ψυχική υγεία σε όλη μου τη ζωή. [Είχα] κατάθλιψη. Από πολύ μικρή ηλικία, όταν ήμουν περίπου 13 ετών. Νομίζω πως οφειλόταν στην πίεση των αγώνων και τις δυσκολίες στο σχολείο. Ο εκφοβισμός. Δεν είχα κανέναν να μιλήσω», εξομολογήθηκε.

Το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Χάμιλτον ξεκίνησε μια διαδικασία ενδοσκόπησης και αναζήτησης εσωτερικής ηρεμίας. Άρχισε να ξυπνά στις 5 το πρωί για να διαλογίζεται και αμέσως μετά έβγαινε για τρέξιμο«Αρχικά, δυσκολευόμουν πολύ να ηρεμήσω το μυαλό μου», δήλωσε.

«Όμως, είναι ένας πραγματικά καλός τρόπος να έρθω σε επαφή με τον εαυτό μου, με τα εσωτερικά μου συναισθήματα, να κατανοήσω τι μπορώ να κάνω», πρόσθεσε.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ο Χάμιλτον συνεχίζει να διακρίνεται στη σκηνή της Formula 1, σχολιάζει ο Guardian. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, έχοντας δύο νίκες σε Γκραν Πρι κατά τη σεζόν του 2024. Μετά από 12 χρόνια στην ομάδα της Mercedes, ο Βρετανός οδηγός θα μετακομίσει στη Ferrari στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Όταν ρωτήθηκε εάν έχει αναζητήσει βοήθεια από επαγγελματίες, ο Χάμιλτον παραδέχτηκε ότι είχε απευθυνθεί σε μια ψυχολόγο πριν από μερικά χρόνια, όμως δεν ένιωσε ότι αυτή η προσέγγιση ήταν αποτελεσματική. «Μίλησα με μια γυναίκα, πριν από χρόνια, αλλά αυτό δεν με βοήθησε πραγματικά. Θα ήθελα να βρω κάποιον σήμερα», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου