Breaking

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Ελαιόλαδο: Δήλωση-βόμβα του Προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας για την τιμή του

 29 Σεπτεμβρίου 2024

Δήλωση- βόμβα από τον Πρόεδρο Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολο Ραυτόπουλο για την τιμή του ελαιόλαδου.

« Να μην περιμένει ο καταναλωτής να δει κάποια μείωση στην τιμή του ελαιόλαδου πριν από το 2025 » υπογράμμισε στο MEGA ο κ. Ραυτόπουλος και υπενθύμισε πως « τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο που δεν υπάρχει καμία συγκομιδή ελιάς και καμία παραγωγή, τα ράφια των σούπερ μάρκετ αύξησαν από 1 ευρώ έως 2 ευρώ την τιμή του λίτρου στο ελαιόλαδο» .

Τι  λέει ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων

Για το θέμα αυτό μίλησε και ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων, Γιάννης Ηλιάδης στο MEGA. «Το ελαιόλαδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά λόγω και της καλύτερης παραγωγής που έχουμε, παρά και την περίοδο της μεγάλης ξηρασίας κα του καύσωνα που είχαμε την άνοιξη και το καλοκαίρι, έχουμε μια καλύτερη παραγωγή.  Η τιμή έχει υποχωρήσει λίγο στην χονδρική»  είπε και εκτίμησε πως η τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο θα είναι 10% με 15% πιο κάτω, οπότε ανάλογα με το δίκτυο της διακίνησης θα είναι και πιο οικονομικά στον καταναλωτή. Η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου αυτή την στιγμή είναι περίπου στα 7 ευρώ από 9,20 ευρώ που ήταν πέρυσι . Να δούμε πόση θα είναι η καινούρια παραγωγή και θα εξαρτηθεί εκ νέου η τιμή του » τόνισε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν η τιμή του ελαιόλαδου για τον καταναλωτή θα μειωθεί μεταξύ 1 ευρώ και 1,50 ευρώ. «Αυτό θα εξαρτηθεί από την αγορά, από τις τυποποιητικές μονάδες το τι θα θελήσουν να κάνουν. Καλό θα είναι όποια μείωση υπάρξει στον παραγωγό, αυτή να μεταφερθεί και στο τελικό προϊόν έτσι ώστε να καταναλώσει το ελαιόλαδο και περισσότερος κόσμος » απάντησε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου