Μια καταγγελία που αφορά την «περίεργη» τροποποίηση γνωστής παραλίας στα νότια προάστια της Αττικής έφτασε στα γραφεία της «Ζούγκλας».

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, «η παραλία του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, εδώ και χρόνια φέρεται να τροποποιείται με το ξήλωμα και την απομάκρυνση των βράχων (εκβραχισμός) προκειμένου ο χώρος να γίνειται πιο προσιτός για τους λουόμενους και ενδεχομένως πιο ελκυστικός για τους τουρίστες».

Όπως ανέφερε ο καταγγέλλων ο οποίος επικοινώνησε με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, «όλα δείχνουν ότι γίνεται εκβραχισμός παραλίας κάτι που είναι παράνομο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αφού καταστρέφεται το περιβάλλον».

Μάλιστα επισύναψε και συγκεκριμένες φωτογραφίες που δείχνουν τις αλλαγές στο σημείο τα τελευταία χρόνια. O καταγγέλλων ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών προκειμένου να διερευνήσουν και να διαπιστώσουν το τι ακριβώς έχει συμβεί αλλά και στην αποκατάσταση της ζημιάς εφόσον είναι εφικτή.

Επειδή κοντά στο σημείο βρίσκεται γνωστό ξενοδοχείο η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης προκειμένου να ενημερωθεί για το τι μπορεί να έχει συμβεί στη συγκεκριμένη παραλία.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Κοράλι», Άρης Χατζόπουλος δήλωσε:

«Ουδέποτε έχουμε πειράξει όχι βράχο, ούτε πέτρα στην παραλία. Δεν έχουμε αγγίξει τίποτα διότι εάν  είχαμε προβεί σε τέτοια ενέργεια θα ήμασταν στη φυλακή. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο από το 1962. Όλοι ξέρουν το ήθος και το τι εστί ξενοδοχείο “Κοράλι”. Τα τελευταία πέντε χρόνια, με τους δυνατούς νοτιάδες και ειδικά τον νοτιά που έκανε το 2022 η παραλία απέναντι από το ξενοδοχείο αλλά και του Φλοίσβου τριπλασιάστηκε. Εμείς ως ξενοδοχείο δεν έχουμε παρέμβει στην παραλία είτε με άμμο είτε με εκβραχισμό είτε με την απομάκρυνση έστω και της μικρότερης πέτρας ποτέ. Η παραλία δημιουργήθηκε φυσικά. Το ξενοδοχείο τοποθέτησε ξαπλώστρες ως όμορη επιχείρηση με τη νομοθεσία που υπάρχει χρόνια και έγινε τα τελευταία δύο χρόνια διότι πριν δεν υπήρχε άμμος. Προφανώς κάποιοι προσπαθούν να βρίσκουν συνεχώς θέματα ώστε να ρίχνουν τα πολιτικά τους βέλη στον δήμαρχό μας Γιάννη Φωστηρόπουλο. Φτάνει η λάσπη, επιτέλους η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά».

Φωτογραφίες όπως είναι τώρα η παραλία:

 

 

 

Φωτογραφίες πως ήταν το σημείο τα προηγούμενα χρόνια:

 

 

 

 

Οι παρακάτω αεροφωτογραφίες είναι από τη Google και δείχνουν το σημείο το 2019 και το 2023:

Το σημείο το 2019

 

Το σημείο το 2023