Breaking

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Πάνω από 40.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο – Ήττα από την Παρτιζάν σε μία ιστορική βραδιά

 Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Δίπλα στους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους του Καλλιμάρμαρου προστέθηκαν απόψε τα επτά αστέρια του Παναθηναϊκού και οι περίπου 40.000 φίλαθλοι που κατέκλυσαν το στάδιο, έγιναν μέρος της «πράσινης» Ιστορίας.

Κάτω από τον Αθηναϊκό ουρανό και με φόντο την Ακρόπολη, έπεσε η αυλαία του 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», στη μνήμη του εμβληματικού παράγοντα του συλλόγου, με την ΚΑΕ να τοποθετεί σε περίοπτη θέση ένα κάδρο με την εικόνα του, συνοδευόμενη από ένα κασκόλ με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και μία λευκή ανθοδέσμη.

Ωστόσο, ο γιος του και συνεχιστής της «πράσινης αυτοκρατορίας», Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δεν παρέστη, λόγω της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Στο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και μέρος της αθλητικής και Ολυμπιακής ιστορίας της Ελλάδας, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, από την οποία ηττήθηκε με 75-64.

Ωστόσο, το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς η βραδιά αποτέλεσε μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους, μιας και ήταν η πρώτη φορά μετά το 1968 και την αλησμόνητη βραδιά της ΑΕΚ (είχε νικήσει στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης τη Σλάβια Πράγας ενώπιον 80.000 θεατών), που το Καλλιμάρμαρο φιλοξένησε διεθνή αγώνα μπάσκετ.

Στην αποψινή «πράσινη» γιορτή, ο Παναθηναϊκός είχε να αντιπαλέσει με την αστοχία, την έλλειψη δημιουργίας, τις απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, αδυνατώντας να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ωστόσο, έχει μπροστά του δύο εκτός έδρας φιλικά (απέναντι σε Γαλατασαράι και Αναντολού Εφές) πριν το Super Cup της Ρόδου (28-29/9) και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, για να διορθώσει όλα τα αγωνιστικά… κακώς κείμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απουσίασαν οι Λορέντζο Μπράουν (έχει μια φλεγμονή δεξιού άκρου ποδός) και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα), ενώ ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος είχε ταλαιπωρηθεί από διάστρεμμα πρώτου βαθμού στη δεξιά ποδοκνημικη, φορτώθηκε γρήγορα με 3 φάουλ και δεν επέστρεψε στο παρκέ (έκανε θεραπεία και γύρισε με πολιτικά στον πάγκο). Επίσης, ο Κώστας Αντετοκουνμπο δέχθηκε ένα χτύπημα στον αντίχειρα και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος προφυλάχθηκε.

Μοναδικός… διψήφιος από τον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν με 16 πόντους, ενώ από την Παρτιζάν ξεχώρισαν οι Ντουέιν Ουάσινγκτον και Μπράντον Ντέιβις, με 13 και 12 πόντους, αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 15-8, 27-36, 57-43, 75-64

Δίχως δημιουργία, άμυνα και μακρινό σουτ, ο Παναθηναϊκός έχασε γρήγορα την επαφή με την Παρτιζάν, η οποία στο 7΄ ξέφυγε με +9 (15-6), ενώ έκλεισε χωρίς άγχος το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ υπέρ της στο 15-8.

Νωχελικοί σε άμυνα και επίθεση οι «πράσινοι» και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να κυριαρχεί στο παρκέ και στο 19΄ να ξεφεύγει για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (34-24).

Ένα ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο, βοήθησε τους πρωταθλητές Ευρώπης να μειώσουν στο -5 (42-37) στο 25΄, αλλά η άμυνα των Σέρβων φρόντισε όχι μόνο να τους κόψει της… φόρα, αλλά και να δώσει επιπλέον λύσεις στην Παρτιζάν, η οποία έκλεισε το δεκάλεπτο στο +14 (57-43).

Στον… επίλογο του αγώνα, αν εξαιρέσει κανείς τα δύο «πράσινα» κολλητά τρίποντα που διαμόρφωσαν το 69-62 στο 38΄, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάτι άλλο να επιδείξει… Άλλωστε με 3/23 τρίποντα, το «τριφύλλι» δεν είχε ελπίδες ανατροπής…

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν)
: Μωραΐτης 2, Σλούκας, Οσμάν 5, Σαμοντούροβ 2, Παπαπέτρου 7 (1), Γκραντ 11, Ναν 16 (1), Λεσόρ, Αντετοκούνμπο 1, Γκριγκόνις 4, Ερνανγκόμεθ 3 (1), Μήτογλου 7, Γιούρτσεβεν 6.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Ντέιβις 12, Λούντμπεργκ 8, Τζόουνς 9, Ντιλικινά 4, Ουάσινγκτον 13 (1), Κοπρίβιτσα 1, Νάκιτς 2, Ποκουσέβσκι 8, Μπράουν 2, Μπόνγκα 5 (1), Τζόουνς 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου