Μια 35χρονη τουρίστρια έχασε τη ζωή της στο φαράγγι της Σαμαριάς, όπου είχε πάει για πεζοπορία, λόγω πτώσης βράχου, αποτέλεσμα της ισχυρής νεροποντής που έπεσε στα Χανιά, η οποία ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι υπόλοιποι περιπατητές προωθούνται στην Αγία Ρουμέλη.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας flashnews.gr, υπήρχαν δεκάδες άλλοι πεζοπόροι εγκλωβισμένοι καθώς οι βράχοι έχουν αποκλείσει διόδους πρόσβασης

Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε από αιμορραγία. Πρόκειται για μια τουρίστρια 35 ετών.

Το συμβάν έγινε προς την έξοδο του φαραγγιού Σαμαριάς, στη έξοδο προς Αγία Ρουμέλη.

Δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν έσπευσαν στο σημείο καθώς και ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση για κακές καιρικές συνθήκες, καθώς δεν είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους η ισχυρή βροχόπτωση.

Κλειστό το φαράγγι – Η ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

«Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς. Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας που δημοσίευσε το creta24.gr: