Breaking

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ντόναλντ Τραμπ: Η επιστολή που έγραψε ο επίδοξος δολοφόνος του – Προσέφερε 150.000 δολάρια σε όποιον «ολοκληρώσει τη δουλειά»

 Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, 58 ετών, ο οποίος κατηγορείται για την τελευταία απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ, είχε στείλει μια ανατριχιαστική επιστολή, δηλώνοντας ότι προσπάθησε να δολοφονήσει τον Τραμπ και απέτυχε, προσφέροντας 150 χιλιάδες δολάρια σε οποιονδήποτε θα μπορούσε να «ολοκληρώσει τη δουλειά», σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η στιγμή της σύλληψης του υπόπτου για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ – Βίντεο

Στην επιστολή του, που απευθυνόταν «στον κόσμο», ο Ρουθ ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να εκτελέσει το σχέδιο του, αλλά απέτυχε. Αναφέροντας ότι ο Τραμπ είχε «τερματίσει τις σχέσεις με το Ιράν σαν παιδάκι», προσέθεσε ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή «κατέρρευσε». Η επιστολή κατηγορούσε επίσης τον Τραμπ για την ανικανότητά του να εκπροσωπήσει την ηθική βάση της Αμερικής, δηλώνοντας ότι οι πρόεδροι πρέπει να είναι «ευγενικοί και ανιδιοτελείς».

«Όλοι σε όλο τον κόσμο, από τον νεότερο έως τον γηραιότερο, γνωρίζουν ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για οτιδήποτε, πόσο μάλλον για πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι πρόεδροι των ΗΠΑ πρέπει στο ελάχιστο να ενσαρκώνουν τον ηθικό ιστό που είναι η Αμερική και να είναι ευγενικοί, στοργικοί και ανιδιοτελείς και να υπερασπίζονται πάντα την ανθρωπότητα», είχε γράψει στην επιστολή.

Ντόναλντ Τραμπ: Η ρητορική Μπάιντεν και Χάρις όπλισε τον δράστη – Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας

Στις 15 Σεπτεμβρίου, οι Aρχές ανέφεραν ότι ο Ρουθ παρατηρήθηκε να κρατά ένα τουφέκι κρυμμένο ενώ κρυβόταν ανάμεσα στα δέντρα, τη στιγμή που ο Τραμπ έπαιζε γκολφ σε κοντινή απόσταση. Ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας, που περιπολούσε στην περιοχή, παρατήρησε ένα τμήμα του τουφεκιού και πυροβόλησε προς τον Ρουθ. Μετά την ανταλλαγή πυρών, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας προς ένα μαύρο Nissan Xterra, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά.

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Το χρονικό της επίθεσης – Ο φερόμενος ως δράστης ήθελε να πολεμήσει στο πλευρό της Ουκρανίας
Φωτογραφία: Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Ρουθ είχε οργανώσει το σχέδιό του πολλές ημέρες πριν από την απόπειρα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το CNN, ο Ρουθ φέρεται να είχε παραμείνει για περίπου 12 ώρες στο γήπεδο γκολφ, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να επιτεθεί. Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητό του, οι Αρχές εντόπισαν έξι κινητά τηλέφωνα, ένα από τα οποία περιείχε αναζητήσεις σχετικά με τη διαδρομή από το Παλμ Μπιτς προς το Μεξικό. Αυτές οι αναζητήσεις, μαζί με μια λίστα με τις δημόσιες εμφανίσεις του Τραμπ για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενισχύουν την εικόνα ότι ο Ρουθ είχε προγραμματίσει λεπτομερώς τις κινήσεις του.

ΗΠΑ: Ποιος είναι ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ – Οι αναρτήσεις κατά του πρώην προέδρου

Επιπλέον, σύμφωνα με την Daily Mail, το αυτοκίνητο του Ρουθ περιείχε 12 ζευγάρια γάντια, μια άδεια οδήγησης από τη Χαβάη στο όνομά του, καθώς και άλλα αντικείμενα που υποδεικνύουν προετοιμασία για την επίθεση. Η ανακάλυψη ενός κουτιού με πυρομαχικά και διάφορα εργαλεία σε σπίτι γνωστού του, που είχε τα παραδώσει πριν από μήνες, ώθησε τις αρχές να ερευνήσουν περαιτέρω τη δραστηριότητά του.

Ο Ρουθ έχει καταγραφεί ως υποψήφιος εθελοντής στρατιώτης στην Ουκρανία, όπου προσπάθησε να προσληφθεί για να πολεμήσει κατά της Ρωσίας, και είχε αναρτήσει διαδικτυακά σχόλια σχετικά με την απογοήτευσή του από τον Τραμπ, τον οποίο είχε ψηφίσει το 2016. Σε ένα βιβλίο που το εξέδωσε ο ίδιος, φέρεται να έχει γράψει: «Είστε ελεύθεροι να δολοφονήσετε τον Τραμπ».

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: «Το παιχνίδι με τη φωτιά έχει συνέπειες» λέει το Κρεμλίνο – Ο Μεντβέντεφ αφήνει υπόνοιες για εμπλοκή του Κιέβου

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια του πρώην Προέδρου, καθώς και για τη δυνατότητα τέτοιων επιθέσεων στο μέλλον.  Ο Ρουθ έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για ακρόαση και οι κατηγορίες εναντίον του ενδέχεται να αυξηθούν καθώς η έρευνα προχωρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου