Ανατροπή διαφαίνεται στην υπόθεση του εμπρησμού του beach bar του συζύγου της Φανής Χαλκιά στην Στούπα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 58χρονος φερόμενος ως δράστης της βομβιστικής επίθεσης που συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (12/7) αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τον Ιανουάριο του 2025.

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με το περιβάλλον του φερόμενου ως δράστη με φιλικό του πρόσωπο να αναφέρει πως «ο 58χρονος δεν ήταν θαμώνας του συγκεκριμένου μαγαζιού, έχει να πάει στην συγκεκριμένη παραλία πάνω από δέκα χρόνια, γνώριζε μόνο εξ όψεως τον ιδιοκτήτη από άλλο κατάστημα που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή και δεν έχει καμία εμπλοκή στον εμπρησμό της επιχείρησης αλλά και κανέναν λόγο να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος έφερε ένα τραύμα στο πόδι του το οποίο παρέπεμπε σε έγκαυμα γεγονός που οδήγησε την αστυνομία να ζητήσει ιατροδικαστική εξέταση. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικής ύλης και προέκυψε πως πρόκειται για τραύμα από μεταλλικό αντικείμενο επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του 58χρονου ο οποίος υποστήριζε πως το σημάδι προέκυψε έπειτα από πτώση του από το μηχανάκι του.

Φιλικό πρόσωπο του φερόμενου ως δράστη ανέφερε στην «Ζούγκλα» χαρακτηριστικά: «Ψάχνουν κάποιον να ενοχοποιήσουν για να κλείσει η υπόθεση», ενώ τόνισε πως τα φυσίγγια που βρήκαν στην κατοχή του ήταν για το κυνήγι ενώ το λάδι και βενζίνη για τα γεωργικά μηχανήματα, καθώς είναι αγρότης. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το φιτίλι άνηκε στον πατέρα του και φαίνεται ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί πρόσφατα

Όσα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από το σπίτι του 58χρονου

Με επίσημη ανακοίνωση που απέστηλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του επισημαίνει πως «ο 58χρονος συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας για τις πράξεις της κατοχής εκρηκτικής ύλης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και συγκεκριμένα για ένα μασούρι εκρηκτικής ύλης και ένα μαχαίρι που βρέθηκαν μετά από έρευνα στην οικία του, τα οποία όμως δεν σχετίστηκαν με την υπόθεση έκρηξης που έλαβε χώρα στις 5/7. Για το λόγο αυτό, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της κατοχής εκρηκτικής ύλης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και όχι για έκρηξη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου του 58χρονου: 

«Μέσα μαζικής ενημέρωσης, τοπικά και πανελλήνια, αναπαράγουν σήμερα δελτίο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, στο οποίο αναφέρεται ότι εξιχνιάστηκε υπόθεση έκρηξης, η οποία έλαβε χώρα στις 5-7-2024 στην Μεσσηνία και συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως συνήγορος υπεράσπισης του 58χρονου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, διαψεύδω τα παραπάνω και αναφέρω ότι ο 58χρονος συνελήφθη χθες στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας για τις πράξεις της κατοχής εκρηκτικής ύλης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και συγκεκριμένα για ένα μασούρι εκρηκτικής ύλης και ένα μαχαίρι που βρέθηκαν μετά από έρευνα στην οικία του, τα οποία όμως δεν σχετίστηκαν με την υπόθεση έκρηξης που έλαβε χώρα στις 5-7-2024.

Για το λόγο αυτό, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της κατοχής εκρηκτικής ύλης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και όχι για έκρηξη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ο ανωτέρω εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερος και η εκδίκαση της υποθέσεως προσδιορίστηκε σε ρητή δικάσιμο».