Ο Παναθηναϊκός απολαμβάνει και θα απολαμβάνει για καιρό ακόμη τις δύο μεγάλες επιτυχίες, που κατάφερε: την κατάκτηση του Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος. Η χαρά είναι πολύ μεγάλη για τον επιπλέον λόγο ότι η ομάδα έφτασε εδώ, που έφτασε, ούσα την προηγούμενη σεζόν στα…τάρταρα.Στόχος ως γνωστόν είναι από δω και πέρα να αναζητηθεί το ολοένα και καλύτερο και άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση είναι όλες οι κινήσεις, που κάνουν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον Εργκίν Αταμάν.

Ηδη ολοκληρώθηκε μία τεράστια μεταγραφή με την απόκτηση του Λορένζο Μπράουν με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει πλέον τη καλύτερη περιφερειακή γραμμή στην Ευρωλίγκα: με Ναν, δηλαδή, Σλούκα, Γκραντ και Μπράουν.

Πλέον αυτό που δείχνει να μένει για να κλείσει το ρόστερ είναι ένας ψηλός. Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν βιάζεται ο Παναθηναϊκός. Δεν θα δυσκολευτεί άλλωστε να βρει αυτό, που θέλει. Εχει τον Λεσόρ, έχει τον Κώστα Αντετοκούνμπο, έχει τον Μήτογλου, που μπορεί να παίξει και «5», ψάχνει, λοιπόν, έναν παίκτη, που να συμπληρώνει όλους αυτούς. Θα είναι ο Παπαγιάννης, θα είναι ο Τάις, θα είναι ο Ουάιλι, θα είναι κάποιος άλλος, είναι κάτι, που δεν μπορεί να απαντηθεί τώρα.

Αλλωστε ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει σε κάτι πιο…χαλαρό, σε έναν παγκίτη του ΝΒΑ. Πριν από καιρό μάλιστα ψάχτηκε για κάποιες περιπτώσεις, όπως για τον Τζέι Χαφ, που έχει παίξει στο ΝΒΑ με Νάγκετς, Ουίζαρντς και Λέικερς και σουτάρει πολύ καλά από το τρίποντο. 

Γενικά, πάντως, όπως αναφέραμε, στο «τριφύλλι» δεν αγχώνονται, αν και με Γιαννακόπουλο, Αταμάν δεν πρέπει να αποκλειστεί να γίνει η έκπληξη με έναν ακόμη παίκτη: στις θέσεις «3» και «4». Για τον Βεζένκοφ, πάντως, πρέπει να αποκλείσουμε τις πιθανότητες. Ο Βούλγαρος όλα δείχνουν ότι είτε θα μείνει στο ΝΒΑ, είτε θα πάει στον Ολυμπιακό, που τον θέλει πως και πως. Ηδη, πάντως, ο Βεζένκοφ έχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες του ΝΒΑ και είναι πιθανό τελικά να μείνει στις ΗΠΑ, φεύγοντας, όμως, από το Σακραμέντο και τους Κινγκς, όπου δεν πέρασε καλά.