Breaking

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου σήμερα 21 Ιουνίου

korinthosTV

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει ηΓενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης& Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή 21 Ιουνίου προβλέπεται πολύυψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στουςεπαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειεςστην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως τοκάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήσημηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησηςκ.λπ.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρωνκ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδουαπαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικέςκαι αγροτικές εκτάσεις.

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπωνκαι οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τουςκινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τηνιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονικήδιεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου