Breaking

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Οι «κυνηγοί χαλκού» που έκλεψαν μπαταρίες αξίας 13.000 ευρώ – Ελεύθεροι με όρους οι δύο κατηγορούμενοι

 

Το χρονικό της κλοπής που απασχόλησε τις διωκτικές αρχές
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 13.000 ευρώ θα αποκόμιζαν οι δύο άνδρες που κατηγορούνται ότι το Μάρτιο του 2021 έκλεψαν μπαταρίες ιδιοκτησίας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, θέλοντας στην συνέχεια να τις πουλήσουν.

Η υπόθεση των «κυνηγών χαλκού» απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της Ηλείας το 2021, η διαδικασία όμως της κύριας ανάκρισης ολοκληρώθηκε μόλις χθες, με την απολογία των δύο κατηγορουμένων για διακεκριμένη κλοπή, ηλικίας 33 και 36 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», αμφότεροι μετά την απολογία τους ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης για μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένουν, μέχρι να οριστεί η τακτική δικάσιμος.

Η κακουργηματική κατηγορία που τους αποδόθηκε πριν μερικούς μήνες από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, για την οποία κλήθηκαν να απολογηθούν, είναι των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών από δύο ή περισσότερα άτομα που ενώθηκαν προς διάπραξη αυτών ενεργώντας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τις μπαταρίες που αφαιρέθηκαν από τις εγκαταστάσεις κινητής τηλεφωνίας

Το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης υπόθεσης παρουσιάζεται κυρίως στο περιεχόμενο των κλοπιμαίων, μιας και το υλικό των μπαταριών που αφαίρεσαν, ο χαλκός, είναι ιδιαίτερα διαδομένο στο παραεμπόριο και αποδίδει, όπως φαίνεται και στην περίπτωση αυτή, κέρδη χιλιάδων ευρώ. Όμως, οι φερόμενοι ως δράστες, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον σκοπό τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα, οι δύο κατηγορούμενοι, που τυγχάνουν συγχωριανοί, εισέβαλαν δύο φορές μέσα σε διάστημα λίγων ημερών στις εγκαταστάσεις εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Όλγας Τραγανού του Δήμου Πηνειού.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 33χρονος και ο 36χρονος κατηγορούνται ότι στις 8 Μαρτίου 2021 παραβίασαν με χρήση λοστού την αλουμινένια πόρτα ενός φωτοβολταϊκού οικίσκου ιδιοκτησίας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και αφού εισέβαλλαν εντός αυτής, χρησιμοποιώντας τροχό κοπής μετάλλου αφαίρεσαν 21 μπαταρίες και καλώδιο ρεύματος μήκους 30 μέτρων.

Στη δεύτερη περίπτωση και ειδικότερα στις 16 Μαρτίου 2021 οι δύο κατηγορούμενοι και φερόμενοι ως «κυνηγοί χαλκού» έδρασαν με πανομοιότυπο τρόπο και με την χρήση τροχού κοπής μετάλλου έκοψαν και αφαίρεσαν 51 μπαταρίες, συνολικής αξίας 12.750 ευρώ, τις οποίες φόρτωσαν σε δυο ιδιωτικής χρήσης φορτηγά.

Οι κατηγορούμενοι στη δεύτερη περίπτωση έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της μικτής εποχούμενης περιπολίας, οι οποίοι μετέβησαν στον τόπο του περιστατικού, ενώ στη θέα των αστυνομικών εγκατέλειψαν τα οχήματα, έμφορτα με τις μπαταρίες και τράπηκαν σε φυγή σε δασική περιοχή.

Το οχήματα των δραστών και οι κλεμμένες μπαταρίες κατασχέθηκαν ενώ για την ταυτοποίησή τους διενήργησαν προανάκριση οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παραστάθηκαν οι δικηγόροι Αμαλιάδας Δημήτρης Καραγιάννης και Σάκης Κότσιφας.

Ο Σ. Κότσιφας

Ο Δ. Καραγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου