Breaking

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Πλήρης περιφρόνηση προς τον Α.Μπλίνκεν επέδειξε το Πεκίνο στην πρόσφατη επίσκεψη του: «Πότε φεύγει;» ρώτησε ο Κινέζος πρόεδρος!

 

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ένας απλός Κινέζος διευθυντής! - Η Κίνα ξεκαθάρισε στους Δυτικούς ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε προ μερικών ημερών με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο, όπου ο Κινέζος ηγέτης «πέρασε» στην Δύση κάποια σαφέστατα μηνύματα.

Μετά τον Ε.Μακρόν, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Ο.Σολτς ήταν η σειρά του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, να δεχτεί μία μνημειώδη διπλωματική «υποβάθμιση» από τους Κινέζους, που μάλιστα φρόντισαν να την κυκλοφορήσουν σε βίντεο, για να την δουν άπαντες στην Δύση.

Αναμένοντας την άφιξη του Μπλίνκεν, σε μια απρόσωπη αίθουσα, ο Σι ρωτάει τον αντιπρόεδρο του: «Πότε φεύγει;» για να λάβει την απάντηση «απόψε».

«Τόσο το καλύτερο!», ανταπαντά ο Σι!

Με το που φθάνει ο Α.Μπλίνκεν, ο πρόεδρος της Κίνας δεν κάνει το παραμικρό βήμα προς το μέρος του, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης δεν δόθηκε συνέντευξη τύπου.

Άλλωστε δεν είχαν τίποτα από κοινού να πουν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μπλίνκεν στο Πεκίνο, δεν υπήρξε πρωτόκολλο για την υποδοχή του στο αεροδρόμιο.

Κανένας ανώτερος Κινέζος αξιωματούχος δεν τον περίμενε. Δεν στρώθηκε «κόκκινο χαλί» και κανείς άλλος εκτός από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Κίνα, δεν συνόδευσε τον Μπλίνκεν στο αεροπλάνο όταν έφυγε.

Τον Α.Μπλίνκεν φέρεται να υποδέχθηκε αλλά και να ξεπροβόδισε στο αεροδρόμιο, ο διευθυντής για τις υποθέσεις Β. Αμερικής και Ωκεανίας, Γιανκ Τάο αντί για τον Κινέζο ομόλογο του Γουάνγκ Γι (πλήρης υποβάθμιση της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ).

Όσοι γνωρίζουν τους Κινέζους ξέρουν πως η διαρροή μιας τόσο ταπεινωτικής εικόνας δεν έχει γίνει τυχαία.

Το μήνυμα ήταν απλό:Δεν είστε ευπρόσδεκτοι στην Κίνα.

Σημαίνει όμως και άλλα πράγματα: Ότι η Κίνα τάσσεται ξεκάθαρα στο πλευρό της Ρωσίας και ότι δημιουργεί κοινό «μπλοκ» μαζί της και πως εάν υπάρξει γενικευμένη σύγκρουση με το ΝΑΤΟ θα σταθεί στο πλευρό της.

Σημαίνει επίσης πως όποιο μήνυμα και αν ήθελε να μεταφέρει ο Μπλίνκεν στο Πεκίνο είναι σα να μην παραλήφθηκε ποτέ.

Για κάποιο λόγο που κανείς δεν έχει καταλάβει οι Αμερικανοί θεωρούν πως μπορούν να αποσυνδέσουν την Κίνα από την Ρωσία.

Οι Κινέζοι είναι ένας αρχαίος λαός με πλήρη γνώση του πως δουλεύει η γεωπολιτική.

Ξέρουν πως αν χάσει η Ρωσία τον πόλεμο και διαλυθεί ως χώρα (κάτι το οποίο οι Δυτικοί ομολογούν ότι θέλουν να κάνουν), μετά θα έρθει η σειρά της Κίνας την οποία οι Αμερικανοί, άσχετα με το τι λέγεται δημοσίως, την θεωρούν εύκολο αντίπαλο καθώς δεν διαθέτει την τρομερή πυρηνική ισχύ, που διαθέτει η Μόσχα.

Σε σύμπραξη όμως με την Ρωσία η Κίνα δημιουργεί ένα μπλοκ απίστευτης ισχύος και με όρους συμβατικών δυνάμεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου