Αν ψάχνεις πασχαλινά αυγά - έργα τέχνης, θα τα βρεις στα παρακάτω ζαχαροπλαστεία και bakeries.
Το κατακόκκινο αυγό του Antonis Selekos Conceptual Desserts (Εριφύλης 2, Παγκράτι) συνδυάζει σοκολάτα γάλακτος, λευκή και βούτυρο κακάο. Εξωτερικά, σου θυμίσει το Lovers Piñata, ένα ακόμα signature γλυκό που είχε δημιουργήσει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, και που έπρεπε να σπάσεις για να το απολαύσεις.
Double choco Oreo, γάλακτος με επικάλυψη από το καραμελωμένο κρουασάν αλλά και σοκολάτα υγείας, διακοσμημένα με βρώσιμα ροδοπέταλα και μαργαρίτες από ζαχαρόπαστα, είναι τα αυγά που βρίσκεις για το φετινό Πάσχα στο Bread B.C. (Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι), τον artisanal φούρνο του Χαλανδρίου που έχει μπει πλέον στο ραντάρ όσων αναζητούν καλό ψωμί στα βόρεια προάστια.
Ένα διαφορετικό πασχαλινό αυγό έχει ετοιμάσει φέτος η Ourse (Μυστρά 39, Γλυφάδα). Η δημιουργία με την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκη είναι ουσιαστικά ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop. Σε δύο γεύσεις, για να καλύψουν τις προτιμήσεις όλων, τα φετινά αυγά είναι διαθέσιμα με γέμιση τραγανής πραλίνας αμυγδάλου ή πραλίνας φιστικιού Αιγίνης. Το κέλυφος της αρκούδας είναι από λευκή σοκολάτα ενώ το αυγό στη βάση είναι από καραμελωμένη λευκή σοκολάτα.
Στους λάτρεις της σοκολάτας απευθύνεται το Madame Fraise (Υμηττού 225, Παγκράτι) με την πλούσια σοκολάτα γάλακτος να λιώνει στο στόμα μαζί με τη χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού, ενώ οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί θρυμματίζονται σε κάθε δάγκωμα, προσθέτοντας υφή και ένταση. Φτιαγμένο σε σχήμα τούρτας και διακοσμημένο με μια σοκολατένια «φωλιά πουλιών», αυτό το πασχαλινό αυγό θα είναι σίγουρα η πιο εντυπωσιακή γλυκιά κατάληξη στο φετινό πασχαλινό τραπέζι.
Ακόμα μια συνεργασία με την Esophy (Λεωφ. Κηφισίας 357, Κηφισιά) και την Kora (Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι) για το φετινό Πάσχα. Φτιαγμένα με αγριολούλουδα από τους πρόποδες του Ολύμπου, τα σοκολατένια αυγά, Wildflower Eggs, είναι ένα ρομαντικό νεύμα προς την ομορφιά της φύσης τους μήνες της άνοιξης. Τα λουλούδια προέρχονται από την Olympus Fields, οι οποίοι καλλιεργούν τα βρώσιμα λουλούδια τους χρησιμοποιώντας πρακτικές βιώσιμης καλλιέργειας. Τα Wildflower Eggs είναι διαθέσιμα σε σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα.
Για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό, οι αυγοθήκες με τα σοκολατένια αυγά είναι διαθέσιμες σε δύο γεύσεις: λευκή σοκολάτα με κομματάκια από το αρωματικό τσουρέκι του bakery, και σοκολάτα γάλακτος με καραμελωμένα κομματάκια του κλασικού κρουασάν τους. Οι διαθέσιμες συσκευασίες περιέχουν είτε τέσσερα ίδια αυγά, είτε έξι αυγά και τις δύο εκδοχές τους για να τα δοκιμάσεις.
Σε ένα πολυτελές Easter Box θα παραλάβεις τα σοκολατένια αυγά που σχεδίασε ο pastry Chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, Αλέξανδρος Κούφας.Τα χειροποίητα σοκολατένια αυγά του GB Corner περιέχουν σοκολάτα γάλακτος Valrhona και εσωτερικά κρύβουν μια πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού με feuilletine, φουντούκι croquant και καραμελωμένο φαγόπυρο. Για τους λάτρεις της πικρής σοκολάτας υπάρχει και η εκδοχή με bitter Valrhona 70% κακάο γεμιστό με καραμέλα, πραλίνα φουντουκιού, καραμελωμένα φουντούκια και τόνκα.
Πασχαλινά αυγά για τους μικρούς μας φίλους στις πιο fun εκδοχές φτιάχνουν τα ζαχαροπλαστεία Παλόγλου (Γρηγ. Λαμπράκη 98-100, Λεωφ. Χατζηκυριάκου 6, Πειραιάς / Κων. Παλαιολόγου 68, Παλαιό Φάληρο / Αγ. Σοφίας 111, Νέα Σμύρνη), φροντίζοντας πάντα να χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες. Βρίσκεις μεγάλη ποικιλία σε χαρωπούς χαρακτήρες καρτούν και ζωάκια που θα ενθουσιάσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου