Ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος είχε καταγγείλει ο ίδιος την τραγωδία που βίωσε ο πατέρας του μέσα στο κρατικό «Αττικό Νοσοκομείο»
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών, άφησε ο πατέρας του βουλευτής της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου λόγω της ολικής διάλυσης που χαρακτηρίζει το ΕΣΥ.
Φυσικά, ακόμα να παραιτηθεί από υπουργός Υγείας ο Α.Γεωργιάδης.
Ο Γιάννης Καλλιάνος τις προηγούμενες ώρες, είχε περιγράψει την σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα ακόμα και απειλές κατά των γιατρών για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια του στο νοσοκομείο.
«Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά.»
Εξηγεί συγκεκριμένα: «Δεν θέλω να με λυπηθείτε, αλλά να ξεμπροστιάσω κάποιους που έφεραν την οικογένειά μου σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας μου έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, κάνει αιμοκάθαρση και έχει διαβήτη.
Πριν 15 ημέρες, μεταφέρθηκε στη Βούλα λόγω μαύρισμα του δακτύλου του από διαβητικό έλκος.
Στη Βούλα τον περιποιήθηκαν καλά, αλλά του είπαν ότι χρειάζεται να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο για την περίπτωσή του.
Στο νέο νοσοκομείο, ακρωτηριάστηκε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του. Πέντε ημέρες αργότερα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε.
Ο αδερφός μου, που είναι γιατρός στην Κύπρο, ήρθε, τον είδε και πρότεινε να εισαχθεί σε ΜΕΘ.
Οι γιατροί μου είπαν ότι ο πατέρας μου είναι καλά, αλλά ο αδερφός μου επέμενε για την ΜΕΘ.»
«Δεν έχω πια δάκρυα. Τους παρακάλεσα να τον βάλουν σε ΜΕΘ. Σήμερα, ο πατέρας μου υπέστη ανακοπή και διασωληνώθηκε.
Όσοι έχουν περάσει αυτό που πέρασε ο πατέρας μου δεν μπορούν να φανταστούν τι τους περιμένει από εμένα και τον αδερφό μου. Είναι δύσκολα, αλλά ελπίζω να τα καταφέρει.»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε δηλώσεις σχετικά με τις διαδικασίες που εφαρμόστηκαν στην περίπτωση του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, τονίζοντας ότι «κανένας από το νοσοκομείο δεν παρέβλεψε» τον ασθενή, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή και νοσηλεύεται σε κατάσταση διασωλήνωσης στο νοσοκομείο Αττικόν.
Ο κ. Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Χ τόνισε: «Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβάνομαι τον πόνο».
«Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια.
Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία», ανέφερε ο Γεωργιάδης.
«Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια», πρόσθεσε.
Τρίτον ο κ. Γεωργιάδης, επισήμανε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό προσωπικό, ενώ στην προκείμενη περίπτωση «η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε».
«Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό. Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
Σε μια συγκλονιστική ανάρτηση προχώρησε στη συνέχεια μια γυναίκα που έχει χάσει τον άνδρα της από οξεία μυελογενή λευχαιμία στο Αττικό νοσοκομείο, απευθυνόμενη στον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνο που ξέσπασε για την αντιμετώπιση που είχε ο πατέρας του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Προφανώς η γυναίκα αυτή δεν υιοθετεί την άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη περί «επαγγελματικού ΕΣΥ».
Η ανάρτηση της κυρίας Μίρνας Φαφουτέλλη από το Facebook:
«Είχαμε τον άντρα μου από 22 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου, την ημέρα που πέθανε από οξεία μυελογενή λειχαιμία, στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο, στο αιματολογικό, εκεί που είναι και ο πατέρας του κ. Καλλιάνου. Άγνωστοι ήμασταν, δεν είχαμε άκρες και γνωστούς, που λένε. Στο διάδρομο του τμήματος των καρκινοπαθών γινόταν το αδιαχώρητο απ’ τα ράντσα, που πάνω τους νοσηλεύονταν καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο.
»Με τον σύζυγό μου την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου απ’ τις 9 το πρωί περιμέναμε μέχρι τις 7 το βράδυ να τον βάλουν σε κρεβάτι. Αλλά δεν έφταιγαν οι άνθρωποι του νοσοκομείου. Αυτοί ήταν ήρωες. Έτρεχαν σαν τρελοί να προλάβουν. Οι γιατροί δεν έφευγαν στις 2, αλλά στις 5 και 6 το απόγευμα. Όταν εγώ κατά λάθος πάτησα το κουμπί πάνω απ’ το κρεβάτι ήρθε η νοσοκόμα αμέσως. 23 μέρες που έμεινε ο σύζυγος μου εκεί η νοσηλεία ήταν υποδειγματική. Κανένα παράπονο δεν είχαμε, κύριε Καλλιάνε.»
Οι γιατροί και οι νοσοκόμες όμως είναι άνθρωποι και έχουν όρια. Τι να σου κάνουν κι αυτοί. Δεν είναι ούτε εκατόγχειρες ούτε εκατοπόδαροι. Μην τα βάζετε μ’ αυτούς. Βάλτε τα με τα αφεντικά σας που έχουν πει ότι αν είναι καταδικασμένος να πεθάνει κάποιος ας πεθάνει, άχρηστη θα του είναι η ακριβή φαρμακευτική αγωγή. Βάλτε τα μ’ αυτούς που αποψίλωσαν τα νοσοκομεία κι έτσι τα ”δεντρα πεθαίνουν” και ξαπλωτά, αλλά και ”όρθια” λόγω έλλεψης κλινών και προσωπικού.
»Και λύστε μου, να χαρείτε τον πατέρα σας, τον εαυτό σας, τον Μητσοτάκη σας, τον Σπυράδωνή σας, την αυταρέσκειά σας απ’ το μετείκασμα των εικόνων σας στο γραφείο σας, λύστε μου σας παρακαλώ την απορία, γιατί δεν κάνατε εισαγωγή κατευθείαν τον μπαμπά σας σ’ ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, αφού και λεφτά έχετε και είστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Υγείας; Αλλά εσείς μάλλον θέλατε για σας την δωρεάν νοσηλεία, αλλά για τους άλλους την επί χρήμασι διδομένη.
»Μα κ. Καλλιάνε εσείς δεν ήσασταν που ψηφίσατε την ”έκδοση” της Υγείας στα πορνεία της εκμετάλλευσης των ανθρώπων; Στην ζωή όμως υπάρχει το πανάρχαιον ηθικόν σχήμα ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις. Και ήρθε και η δική σας ώρα. Γιατί έχετε πει τρομερά πράγματα για τους νεκρούς από κόβιντ. Ήρθε λοιπόν, η κακιά ώρα κ. Καλλιάνε, να μάθετε εσείς, ο μετεωρολόγος, τι σημαίνει στην πραγματική ζωή ”κακός καιρός” και κακιά κυβέρνηση και να βιώσετε τον πόνο, όπως τον βίωσαν χιλιάδες συνάνθρωποί σας, που τον θάνατο των αγαπημένων τους τον χαρακτηρίσατε ως ”μικρά λαθάκια”»
pronews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου